Brownie cu cireșe

Tort cu frișcă și căpșuni
25 iunie 2019
Parfait de casă cu cireșe
3 iulie 2019

Cum se face:


Cerne făina cu cacao, adaugă zahărul, sare și 80 g unt bucăți.
Fă un aluat nisipos.
Amestecă cele 2 gălbenușuri cu 3 linguri de apă.
Adaugă peste ingredientele uscate și omogenizează.
Pune aluatul în folie și dă la rece pentru cca 1 oră.
Întinde aluatul și pune-l într-o formă de tartă.
Pune la congelator pentru cca. 30-40 minute, apoi coace la 180 de grade 15 minute.
Între timp, topește ciocolata cu untul rămas, bate bine cele 2 ouă cu zahărul.
Adaugă ciocolata răcită și omogenizează, apoi adaugă albușurile bătute spumă.
Toarnă compoziția peste aluatul copt, adaugă cireșele fără sâmburi și coace la 170 de grade cca. 45 minute.