Tartă galette cu cireșe și bourbon

Tarta clafoutis cu cireșe
7 iulie 2019
Clătite Pădurea Neagră
7 iulie 2019

Cum se face:


Amestecă făina cu zahărul, oul, untul rece, cardamom, praful de copt și esența de lămâie.
Omogenizează, înfoliază și dă la rece 1 oră sau peste noapte.
Pentru umplutură, pune cireșele fără sâmburi într-o cratiță, adaugă zahărul.
Lasa 4-5 min pe foc apoi adaugă coniacul.
Lasă să se evapore alcoolul apoi ia de pe foc și adaugă esența de vanilie.
Bate cele 2 ouă cu zahărul, adaugă iaurtul, făina, praful de copt și batonul de marțipan omogenizat – ca o pastă, astfel încât să se integreze ușor în aluat.
Apoi, întinde aluatul fraged într-o foaie potrivită ca grosime.
Pune aluatul într-o tigaie sau tavă antiaderentă.
Toarnă peste aluatul fraged, aluatul cu marțipan. Adaugă apoi amestecul de cireșe în mijloc și acoperă cu aluat.
Unge crusta cu albușs bătut și presară fulgi de migdale, fistic zdrobit și zahăr pudră.
Servește cu iaurt grecesc și puțină miere.