Amandină

Savarină
17 august 2019
Pandișpan cu prune
5 septembrie 2019

Cum se face:


Încinge cuptorul la 170 grade
Bate spumă albușurile cu praful de sare.
Adaugă treptat zahărul tos.
Adaugă apoi toate gălbenușurile și mixează bine, până se omogenizează.
Într-o sită, pune făina și cacao, apoi cerne ușor, peste compoziția de albușuri.
Omogenizează ușor cu spatula, să nu rămână cocoloașe.
Pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace aprox. 45 minute.
Lasă blatul să se răcească și taie în 3 foi egale.
Pentru sirop, pune zahărul și apa într-o cratiță. Adu la punctul de fierbere și lasă apoi la foc mic, 10 minute.
Lasă să se răcească și adaugă esența de rom.
Pentru cremă, spumează bine untul cu zahărul pudră. Adaugă cacao și esența de rom.
Pentru glazură, adaugă zahărul și apa într-o cratiță. Pune pe foc mic până se formează un sirop.
Când siropul începe să se lege, ia de pe foc și adaugă energizantul sau mierea.
Lasă să se răcească și apoi bate bine cu mixerul până se albește.
Însiropează blaturile, adaugă un strat de cremă pe fiecare blat.
Pentru glazură, topește pe baie de aburi fondantul făcut mai devreme, adaugă cacao când este lichid și omogenizează.
Toarnă câte 1-2 linguri de glazură pe fiecare bucată de amandină.
Cu poshul, formează un decor de cremă pe fiecare prăjitură.