Pere poșate cu budincă de orez

Prăjitură cu prune upside-down
15 septembrie 2019
Negresă cu ghimbir și pere coapte
24 noiembrie 2019

Cum se face:


Fierbe apa și adaugă zahărul, vanilia și ghimbirul.
Dă focul mic, adaugă perele curățate de coajă și sâmburi și lasă să se infuzeze 10 minute.
Ia de pe foc si lasă să se răcească în sirop.
Amestecă laptele și 3-4 linguri cu sirop în care au fiert perele, adaugă vanilia.
Adaugă apoi orezul și pune pe foc.
Dă focul mic și gătește 20 de minute, amestecând din când în când, până ce orezul este fiert.
Când începe să se lege, adaugă smântâna și zahărul iar la final, când iei de pe foc adaugă iaurtul.
Pentru a carameliza perele, topește untul, adaugă toate ingredientele în tigaie și apoi perele în jumătăți.
Servește budinca cu pere poșate.