Plăcintă cu iaurt şi portocale

Tartă cu ricotta și căpșuni
15 decembrie 2019
Gogosi pufoase
9 ianuarie 2020

Cum se face:


Pentru sirop, curăţă portocalele. Pune pe foc fâşiile din coaja de portocale împreună cu apa, zahărul şi sucul de la portocale. Lasă siropul să scadă puţin, aproximativ 10 minute. Lasă-l apoi să se răcească.
Pentru bază: amestecă gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi spumează totul cu mixerul. Adaugă margarina topită, uleiul de măsline şi iaurtul grecesc. Omogenizează.
Bate spumă albuşurile cu un praf de sare şi o lingură de zahăr. Amestecă cu crema de gălbenuşuri.
Taie foile de plăcintă în fâşii late cum sunt tagliatellele (pastele late). Amestecă-le cu crema.
Unge tava, toarnă compozţia, pune pe deasupra felii de portocală şi coace la 150 grade, 60-90 minute. Toarnă siropul imediat cum scoţi tava din cuptor.