1. Amestecă dovleacul ras cu zahărul brun, anason, scorțișoară și esență vanilie Unirea. Călește compoziția de dovleac.
2. Pregătește foaia: amestecă făina cu sare, o lingură de oțet și 330 ml apă. Frământă aluatul, adăugând ulei. Lasă-l la odihnit 30 minute.
3. Unge blatul de lucru cu ulei. Întinde o foaie subțire. Adaugă compoziția de dovleac și rulează.
4. Unge plăcinta cu ulei și dă tava la cuptor la 190 grade (treapta 3) pentru 50-55 minute.
5. Când este gata pudrează cu un plic zahăr pudră Unirea.
Ingrediente foi:
500 g făină
330 ml apă
1 lingură oțet
3 linguri ulei
1 linguriță sare
50 ml ulei pentru uns foile
Ingrediente umplutură:
1 kg dovleac ras
50 g zahăr brun
½ linguriță anason, scorțișoară
¼ esență vanilie Unirea
1 plic zahăr pudră Unirea