Tort cu cremă de mascarpone și căpșuni

Pască cu ciocolată, brânză dulce și afine
5 aprilie 2020
Pandișpan cu căpșuni
1 mai 2020

Cum se face:


Spumează margarina cu 100 g zahăr tos, 5-6 minute.
Adaugă treptat, gălbenușurile și mixează după fiecare gălbenuș adăugat.
Cerne făina și praful de copt în compoziția de margarină și omogenizează.
Încinge cuptorul la 180 de grade.
Bate albușurile cu un praf de sare și 100 g zahăr tos.
Adaugă ¼ din compoziția de albușuri în cea de gălbenușuri și omogenizează.
Adaugă apoi toată compoziția de albușuri și omogenizează ușor, cu o spatulă pentru a menține compoziția aerată.
Pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de 20 cm.
Coace blatul de tort 55-60 minute, apoi lasă blatul să se răcească.
Pentru sirop, pune toate ingredientele la fiert și lasă pe foc până dă în clocot.
Apoi lasă siropul să se răcească.
Mixează smântâna vegetală împreună cu brânza mascarpone și zahărul pudră, până ce compoziția capătă consistența unei creme (5-6 minute).
Taie blatul în două foi egale.
Însiropează fiecare felie de blat cu siropul obținut.
Pune jumătate din cremă pe prima foaie de blat. Adaugă 150 g căpșuni tăiate în sferturi.
Pune cea de-a doua felie de blat, apasă ușor blatul și pune restul de cremă.
Decorează cu căpșuni și mentă proaspătă.