Chec cu zmeură și lămâie

Chec cu banane și ciocolată
14 mai 2020

Cum se face:


Încinge cuptorul la 180 de grade.
Pregătește o tavă de cozonac, de dimensiuni potrivite, tapetată cu hârtie de copt.
Într-un bol, amestecă făina împreună cu praful de copt și sarea.
Separat, spumează untul împreună cu zahărul, cu ajutorul unui mixer, la viteză mare, 4-5 minute.
Adaugă, pe rând, cele 2 ouă.
Adaugă sucul și coaja de lămâie, apoi ingredientele uscate și omogenizează.
Adaugă iaurtul grecesc și zmeura, amestecând cu grijă.
Coace aproximativ 1 oră și 30 de minute sau până când checul trece testul scobitorii.
Lasă-l să se răcească, scos din tavă.
Între timp, amestecă ingredientele pentru glazură și omogenizează.
Decorează checul cu glazura și cu câteva bucăți de zmeură proaspătă.