Chec aromat de toamnă

Bomboane
28 octombrie 2020
Tort cu parfum de toamnă
6 noiembrie 2020

Cum se face:


Încinge cuptorul la 180 de grade.
Pune cafeaua într-o cratiță împreună cu perele curățate, batonul de scorțișoară.
Lasă pe foc 10 minute, apoi pasează perele cu ajutorul unui blender.
Spumează untul împreună cu zahărul, cu ajutorul unui mixer.
Adaugă apoi ouăle pe rând, piureul de pere și cafea, condimentele, nuca măcinată, făina, praful de copt și iaurtul.
Omogenizează, pune compoziția într-o tavă de chec-cozonac și coace 50-60 minute la 170 de grade.
Pentru glazură, spumează untul împreună cu zahărul pudră și esența de lămâie.
Lasă să se răcească, apoi taie checul și adaugă glazura între cele 3 felii de chec.
Pune deasupra checului glazura și decorează cu pere și fistic.

Toamna ne aduce un chec aromat, potrivit pentru momentele petrecute împreună cu familia.