Amestecă, pe baie de aburi, zahărul cu mierea de albine și Unirea Original, până ingredientele se topesc și obții o compoziție omogenă.
Adaugă ouăle, o linguriță cu esență de vanilie Unirea și omogenizează.
Ia bolul de pe baia de aburi și adaugă o linguriță cu bicarbonat de sodiu.
Încorporează făina. Aluatul trebuie să fie puțin lipicios, dar nu tare. Ajustează cantitatea de făină în funcție de consistența aluatului.
Împarte-l în 8 sau 10 părți egale (bile). Acoperă-le cu folie alimentară.
Pe o foaie de copt, întinde prima bilă de aluat cât mai subțire și decupează o formă rotundă, cu ajutorul unei farfurii. Păstrează surplusul de aluat pe tavă. Înțeapă foaia cu o furculiță.
Așază foaia de copt pe o tavă și coace-o la 180 grade până se rumenește, aproximativ 4 -5 minute.
Cât timp stă o foaie la cuptor, pregătește-o pe următoarea.
Pentru cremă, mixează smântâna (25% - 30% grăsime) cu smântâna pentru frișcă, zahăr pudră, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.
Mărunțește surplusul de aluat copt (cel rămas de la decuparea foilor) până devine un pesmet fin.
Unge fiecare foaie cu cremă. La final, unge toată suprafața tortului cu puțină cremă, presară aluatul mărunțit și decorează cu fructe proaspete.
Dă tortul la frigider pentru cel puțin 5 ore.
Ingrediente:
Foi:
450 g – 550 g făină
150 g zahăr
130 g miere de albine
180 g Unirea Original
2 ouă
o linguriță cu esență de vanilie Unirea
1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
Cremă:
500 g smântână (25% - 30% grăsime)
400 ml smântână pentru frișcă
120 g zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
coajă rasă de la o lămâie