Amestecă făina cu Unirea Original și cu un praf de sare.
Dizolvă drojdia cu o linguriță de zahăr și laptele călduț. Presară puțină făină și lasă drojdia să se activeze.
Mixează bine gălbenușurile cu zahărul. Adaugă esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.
Combină amestecul de făină, drojdia și gălbenușurile. Frământă aluatul bine.
Dă aluatul la frigider pentru o oră.
Pregătește crema: Amestecă magiunul cu nuca măcinată și cu zahărul pudră. Dacă gemul nu este fin, folosește un mixer vertical.
Împarte aluatul în 3 părți egale.
Întinde foi subțiri, de aceeași dimensiune.
Așază o foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Unge, din abundență, foaia cu crema de magiun.
Adaugă a doua foaie, apoi unge iar cu cremă.
La final, așază a treia foaie. Înțeap-o din loc în loc cu o furculiță.
Dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până se rumenește (aprox. 40 min).
Pregătește glazura: Pe baie de aburi, topește ciocolata împreună cu smântâna pentru frișcă. Omogenizează și adaugă esența de rom.
Întinde uniform glazura peste prăjitură.
După ce se răcește complet și glazura se întărește, o poți porționa.
Ingrediente:
Foi:
500 g făină
250 g Unirea Original, la temperatura camerei
100 g zahăr
100 ml lapte călduț
7 g drojdie uscată
2 gălbenușuri
2 lingurițe de vanilie Unirea
coajă rasă de lămâie
un praf de sare
Cremă:
300 g nuci măcinate
500 g magiun de prune
100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Glazură:
150 g ciocolată
100 g smântână pentru frișcă
1 linguriță esență de rom Unirea