Amestecă făina cernută cu praful de copt, sarea și zahărul pudră.
Încorporează Unirea Original rece, coaja de lămâie și esența de vanilie.
Amestecă până obții un aluat ”nisipos”.
Adaugă oul și omogenizează.
Dacă aluatul obținut este prea uscat, adaugă puțin lapte rece.
Dă aluatul la rece, aproximativ o oră.
După ce a stat la frigider, pune deoparte puțin aluat (1/4).
Întinde restul de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Așază jumătăți de caise peste aluat.
Rade deasupra restul de aluat.
Dă prăjitură la cuptorul încălzit, la foc mediu, până se rumenește frumos (aprox. 40 minute).
Porționez-o după ce se răcește complet.
Ingrediente:
300 g făină
150 g Unirea Original
100 g zahăr pudră
1 ou
½ plic praf de copt
1 linguriță esență vanilie Unirea
un praf de sare
coajă rasă de la o lămâie
caise