Prăjitură cu caise și cu aluat ras

Negresă de post cu nuci
13 March 2025

Cum se face:


Amestecă făina cernută cu praful de copt, sarea și zahărul pudră.
Încorporează Unirea Original rece, coaja de lămâie și esența de vanilie.
Amestecă până obții un aluat ”nisipos”.
Adaugă oul și omogenizează.
Dacă aluatul obținut este prea uscat, adaugă puțin lapte rece.
Dă aluatul la rece, aproximativ o oră.
După ce a stat la frigider, pune deoparte puțin aluat (1/4).
Întinde restul de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Așază jumătăți de caise peste aluat.
Rade deasupra restul de aluat.
Dă prăjitură la cuptorul încălzit, la foc mediu, până se rumenește frumos (aprox. 40 minute).
Porționez-o după ce se răcește complet.

Caise dulci-acrișoare, aluat fraged și un gust de neuitat