Amestecă făina cu praful de copt, scorțișoara și sarea. Mixează Unirea Original cu zahărul și esența de vanilie. Adaugă, pe rând, ouăle, mixând bine după fiecare. Alternativ, adaugă făina și piureul de dovleac (în trei tranșe). În funcție de consistența piureului de dovleac, dacă aluatul e prea tare, mai poți adăuga 2-3 linguri de lapte. Omogenizează compoziția. După preferință, poți adaugă bucăți de nuci, de ciocolată sau stafide. Răstoarnă compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 40 minute, până se rumenește (testul “scobitoarea”).
Ingrediente:
200 g făină
170 g Unirea Original, la temperatura camerei
100 g zahăr
3 ouă
½ plic praf de copt
un praf de sare
1 linguriță de scorțișoară
1 linguriță esență de vanilie Unirea
120 g piure de dovleac copt
75 g nuci/ciocolată /stafide