Cum se face:
Curăță prunele, taie-le în sferturi, adaugă zahărul și lasă-le 30-40 minute la macerat până pregătești blatul.
Pentru blat, amestecă smântâna, zahărul brun, oul și condimentele.
Amestecă untul rece cu făina, praful de copt și sare.
Adaugă oul și amestecul de smântână.
Omogenizează și pune aluatul la rece pentru aproximativ o oră.
Pentru umplutură, pune prunele pe foc. Adaugă zeama de lămâie și lasă să scadă aproximativ 30 minute, până ce lichidul s-a evaporat. Ia de pe foc și adaugă esența de vanilie.
Împarte aluatul în două, întinde-l sub două hârtii de copt.
Pune un strat de aluat în tavă, înțeapă cu furculița din loc în loc.
Adaugă umplutura și apoi cealaltă parte de aluat. Înțeapă cu furculița.
Dă la copt în cuptorul încins la 180 grade, aproximativ 25-35 minute.