1. Pregătește compoziția pentru blat astfel: Într-un bol amestecă bine cu un tel laptele, uleiul, zahărul și ouăle până se topește complet zahărul.
2. Adaugă apoi sarea și amoniacul stins cu zeama de lămâie.
3. Încorporează făina și frământă aluatul. Acoperă-l și lasă-l la odihnă 30 min.
4. Aluatul pentru foi îl impărțim în 4 bile egale. Din fiecare bilă întindem o foaie subțire pe care o punem pe fundul unei tăvi, cu hârtie de copt. Înțeapă cu furculița din loc în loc. Coace fiecare foaie 12-15 minute la 180°C până începe să se rumenească ușor.
5. Pentru cremă, amestecă făina cu sare, amidonul, zahărul și cca 200 ml lapte, omogenizează bine pentru a nu se forma cocoloașe.
6. Pune restul de lapte pe foc, într-o cratiță cu fund dublu, până ce atinge punctul de fierbere.
7. Ia de pe foc si toarnă peste amestecul de făină și zahăr. Omogenizează bine. Toarnă din nou în cratiță, la foc mic, amestecând în continuu, până ce compoziția se leagă.
8. Ia de pe foc, adaugă esența de lămâie si coaja de lămâie. Acoperă cu folie alimentară și lasă să se răcească.
9. După ce s-a răcit, mixează bine crema și adaugă puțin câte puțin, untul aflat deja la temp. camerei.
10. Asamblează tortul alternând o foaie de aluat, un strat de cremă. Îmbracă tortul cu cremă si nucă de cocos și lasă la frigider peste noapte.
10 linguri de lapte
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
2 ouă
o linguriță rasă de amoniac (stins cu două lunguri zeamă de lămâie sau oțet )
un praf de sare
500g făină
1 litru de lapte
10 linguri de faina
5 linguri amidon
2 plicuri zahar pudra Unirea
200 g unt
sucul și coaja de la 1/2 lămâie
1/2 esență de vanilie Unirea
50 g nuca de cocos pentru decor