Tort mousse

Plăcinte ardeleneşti cu vişine
20 June 2019
Prăjitură cu brânză
23 June 2019

Cum se face:

1. Pentru blat, mixează ouăle cu zahăr. Adaugă o lingură de ulei și continuă să mixezi. Adaugă esența de rom, făina și cacao. Omogenizează aluatul cu ajutorul unei spatule. Coace blatul la 180 grade, 10-15 minute.

2. Pentru mousse ciocolată, topește ciocolata cu untul. Spumează ouăle și apoi adaugă zahărul pudră. Continuă să mixezi până se topește zahărul, adaugă ciocolata topită. Omogenizează compoziția. Mixează smântâna pentru frișcă până se întărește și încorporează în compoziția de ciocolată. Adaugă esența de rom.

3. Peste blat adaugă crema de ciocolată.

4. Pentru mousse fructe, mixează smântâna pentru frișcă până se întărește, adaugă gelatina (conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj), gemul de fructe și omogenizează. Peste mousse-ul de ciocolată, adaugă mousse-ul de fructe, zmeura proaspătă și iar un strat de mousse de fructe. Pune la frigider pentru 1-2 ore.

5. Topește ciocolata tartinabilă și decorează tortul. Adaugă zmeură.