Plăcintă cu mere cu aluat turnat

Chec cu nuci și portocale, fără zahăr
15 octombrie 2020
Churros – gogoși crocante
22 octombrie 2020

Cum se face:


Mixează ouăle pentru 4-5 minute, adaugă pe rând, câte o lingură cu zahăr.
Adaugă pe rând cele 9 linguri cu ulei, apoi cele 9 linguri cu lapte.
Adaugă făina și praful de copt, omogenizează.
Încinge cuptorul la 180 de grade.
Toarnă jumătate din compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, tavă cu diametrul de aproximativ 21 cm.
Coace blatul de la bază pentru aproximativ 20 de minute.
Între timp, prepară umplutura: curăță merele de coajă și rade-le. Pune merele într-o cratiță, adaugă zahărul, scorțișoara, stafidele. Gătește aproximativ 15 minute.
Ia de pe foc și adaugă esența de rom.
Scoate tava din cuptor, adaugă umplutura de mere și restul de compoziție.
Coace pentru încă 30 de minute.

Blatul de pandișpan pufos se îmbină perfect cu umplutura aromată de mere, într-o plăcintă delicioasă.