Încinge cuptorul la 180 de grade.
Pune cafeaua într-o cratiță împreună cu perele curățate, batonul de scorțișoară.
Lasă pe foc 10 minute, apoi pasează perele cu ajutorul unui blender.
Spumează untul împreună cu zahărul, cu ajutorul unui mixer.
Adaugă apoi ouăle pe rând, piureul de pere și cafea, condimentele, nuca măcinată, făina, praful de copt și iaurtul.
Omogenizează, pune compoziția într-o tavă de chec-cozonac și coace 50-60 minute la 170 de grade.
Pentru glazură, spumează untul împreună cu zahărul pudră și esența de lămâie.
Lasă să se răcească, apoi taie checul și adaugă glazura între cele 3 felii de chec.
Pune deasupra checului glazura și decorează cu pere și fistic.
Ingrediente:
3 pere
1 baton de scorțișoară
250 ml cafea – espresso
100 g miez de nucă măcinat
200 g unt sărat la temperatura camerei
225 g zahăr brun
200 g făină
2 lingurițe praf de copt
2 lingurițe esență de vanilie Unirea
2 lingurițe mix condiment: scorțișoară, cuișoare, anason, ienibahar
50 g iaurt gras
4 ouă
Pentru glazură:
250 g unt sărat la temperatura camerei
2 lingurițe esență de lămâie Unirea
160 g zahăr pudră cu vanilie Unirea