Tort Ciocolatos

Tort Krantz
3 December 2020
Ruladă cu ciocolată, frișcă și vișine
25 January 2021

Cum se face:


Primul strat: Brownie
Topește untul împreună cu 115 g ciocolată.
Bate spumă cele doua ouă împreuna cu zahărul și sarea.
Adaugă amestecul de ciocolată topită peste ouă și omogenizează.
Adaugă făina, cacao și ciocolata mărunțită și omogenizează.
Pune într-o formă cu diametrul de 22 cm și coace 25 minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade.

Al doilea strat: Ganache ciocolată
Încălzește smântâna până la punctul de fierbere.
Ia de pe foc și adaugă ciocolata și omogenizează.
Adaugă apoi untul și esența de rom.
Acoperă cu folie și lasă să se răcească.

Al treilea strat – Mousse ciocolată
Topește ciocolata împreună cu untul.
Bate spumă ouăle întregi împreună cu zahărul.
Adaugă amestecul de ciocolată peste ouăle spumă și omogenizează.
Adaugă și esența de rom.
Separat, bate spumă și smântâna pentru frișcă și apoi amestecă cele două compoziții.
După ce stratul de brownie s-a răcit, adaugă peste crema ganache, apoi mousse-ul de ciocolată și decorează cu zmeură, fistic și flori comestibile.

Ești îndrăgostit de ciocolată? Acesta este tortul care ți se potrivește