Topește ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi (deasupra unui vas în care fierbe apă).
Ia de pe foc și adaugă zahărul împreună cu esența de vanilie. Omogenizează.
Adaugă ouăle și amestecă bine cu telul.
Încorporează făina cu praful de sare și omogenizează până aluatul devine cremos și lucios.
Răstoarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând deoparte aprox. ½ cană din compoziție.
Mixează crema de brânză. Adaugă zahărul, 1 ou, esența de vanilie și coaja rasă de la o lămâie.
Omogenizează compoziția de brânză și întinde peste aluatul de negresă așezat în tava de copt.
Pune cu o lingură, din loc în loc, restul de aluat de negresă. Cu ajutorul unei furculițe, împrăștie aluatul negru peste cel alb.
Dă tava în cuptorul preîncălzit, la 165 grade C, pentru 40 – 45 minute, până prăjitura devine maronie pe margini.
Lasă prăjitura să se răcească complet în tavă și dă-o la frigider câteva ore sau peste noapte. Abia după ce stă la frigider, poți să o scoți din tavă și să o tai.
Servește-o alături de fructe proaspete!
Ingrediente Negresă:
160 g unt
160 g ciocolată neagră
200 g zahăr
100 g făină
3 ouă
1 linguriță esență de vanilie Unirea
un praf de sare
Stratul de cremă de brânză:
250 g cremă de brânză
60 g zahăr
1 ou
½ linguriță esență de vanilie Unirea
coaja rasă de la o lămâie