Tort Pădurea Neagră

Fursecuri cu dovleac copt
12 September 2022
Chec cu lămâie
22 January 2023

Cum se face:


Cerne și amestecă făina, cacao, sarea și praful de copt.
Mixează bine ouăle cu zahărul. Adaugă vanilia și omogenizează.
Încorporează treptat (în două reprize) făina în amestecul de ouă. Omogenizează cu o spatulă / tel în formă de pară, după fiecare repriză.
Adaugă untul topit (lichid /un pic călduț) și omogenizează aluatul până devine lucios.
Răstoarnă-l într-o tavă rotundă (aprox. 23 cm), tapetată cu unt și făină.
Dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox. 30 minute, până trece testul ”scobitorii”.
Între timp, bate frișca cu vanilia și cu zahărul, până se întărește. Dă la frigider.

Asamblează tortul:
Taie blatul, orizontal, în două părți egale.
Însiropează prima jumătate de blat cu zeamă (aprox. 50 ml) de la compotul de vișine.
Adaugă frișcă și ornează cu vișine din compot.
Însiropează cealaltă jumătate de blat și așaz-o peste prima parte, presând ușor.
Îmbracă tortul în frișcă.
Decorează cu cireșe confiate și ciocolată rasă.

Un desert festiv cu vișine și ciocolată