Ruladă Pavlova

Pască
11 April 2023
Cheesecake cu fructe
11 July 2023

Cum se face:


Bate spumă albușurile cu un praf de sare.
Adaugă zahărul, puțin câte puțin, mixând bine până obții o spumă tare și lucioasă.
Adaugă oțetul și amidonul, omogenizând ușor.
Așază compoziția, într-un strat uniform, pe o tavă tapetată cu foaie de copt.
Dă blatul la cuptor, la foc mic spre mediu, până blatul se rumenește (aproximativ 30 de minute).
Scoate blatul cu tot cu foaia de copt, răstoarnă-l peste o altă foaie de copt și desprinde ușor foaia pe care s-a copt.

Pentru cremă:
Mixează smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră.
Încorporează mascarpone, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.

Asamblează rulada:
Întinde crema peste blat.
Adaugă zmeură proaspătă.
Rulează blatul, cât poți de strâns.
Înfășoară rulada în folie alimentară și lasă la rece pentru cel puțin 2 ore.
Înainte de servire, ornează cu zmeură.

Un desert crocant la exterior și pufos la interior