Bate spumă albușurile cu un praf de sare.
Adaugă zahărul, puțin câte puțin, mixând bine până obții o spumă tare și lucioasă.
Adaugă oțetul și amidonul, omogenizând ușor.
Așază compoziția, într-un strat uniform, pe o tavă tapetată cu foaie de copt.
Dă blatul la cuptor, la foc mic spre mediu, până blatul se rumenește (aproximativ 30 de minute).
Scoate blatul cu tot cu foaia de copt, răstoarnă-l peste o altă foaie de copt și desprinde ușor foaia pe care s-a copt.
Pentru cremă:
Mixează smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră.
Încorporează mascarpone, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.
Asamblează rulada:
Întinde crema peste blat.
Adaugă zmeură proaspătă.
Rulează blatul, cât poți de strâns.
Înfășoară rulada în folie alimentară și lasă la rece pentru cel puțin 2 ore.
Înainte de servire, ornează cu zmeură.
Ingrediente:
Blat:
6 albușuri
200 g zahăr
40 g amidon alimentar
1 lingură oțet
un praf de sare
Cremă:
250 g de mascarpone
200 g de smântână pentru frișcă
100 g zahăr pudră
2 lingurițe esență de vanilie Unirea
coaja rasă de la o lămâie
zmeură