Bate albușurile cu zahărul până obții o bezea tare și lucioasă.
Mixează gălbenușurile cu uleiul. Adaugă esența de vanilie.
Combină albușurile cu gălbenușurile, ușor, până obții un amestec omogen.
Amestecă făina cu praful de copt, sarea și cu coaja rasă de lămâie.
Încorporează amestecul de făină în cel de ouă, alternând cu laptele.
Compoziția trebuie să fie un pic mai groasă decât cea de clătite.
Pentru umplutură, călește merele rase cu Unirea Original și cu zahăr brun, pentru 10 minute. Adaugă scorțișoara. Scurge surplusul de lichid.
Așază jumătate din aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor pentru 15 minute, la foc mediu.
Scoate tava și întinde umplutura de mere peste blat.
Așază restul de aluat deasupra merelor.
Dă la cuptor pentru încă 20 - 30 de minute.
Las-o să se răcească complet, porționeaz-o și presară zahăr pudră.
Ingrediente:
Blat:
3 ouă
9 linguri cu zahăr
9 linguri cu ulei
9 linguri lapte
9 linguri cu făină
½ pliculeț praf de copt
un praf de sare
coaja rasă de la o lămâie
1 linguriță esență de vanilie Unirea
Umplutură:
8-10 mere
4 linguri zahăr brun
2 lingurițe scorțișoară
50 g Unirea Original