Amestecă făina cu semințele de mac, coaja rasă de lămâie, praful de copt și sarea.
Mixează Unirea Original cu zahărul.
Adaugă ouăle, pe rând, mixând bine.
Adaugă esența de vanilie.
Mixează bine, până devine o compoziție omogenă și pufoasă.
Încorporează amestecul de făina, alternând cu laptele, până obții o compoziție omogenă.
Răstoarnă compoziția într-o formă de chec tapetă cu hârtie de copt.
Dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenește (testul “scobitoarea”).
Când e gata, lasă checul la răcit.
Glazura: Amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie, în funcție de consistența dorită.
Toarnă glazura peste chec.
Ingrediente:
Chec
3 ouă
200 g făină
150 g zahăr
180 g Unirea Original, la temperatura camerei
50 ml – 70 ml lapte
2 lingurițe cu semințe de mac
½ plic praf de copt
un praf de sare
coajă rasă de la o lămâie
2 lingurițe esență de vanilie Unirea
Glazură
100 g zahăr pudră
3 - 4 linguri cu zeamă de lămâie