Topping: Topește Unirea Original cu zahărul brun, într-o crăticioară, la foc mic.
Răstoarnă într-o tavă rotundă, unsă cu ulei.
Așază feliile de ananas, scurse bine. Poți decora cu cireșele confiate.
Compoziție: Într-un bol, amestecă făina, praful de copt, coaja rasă de lămâie și sarea.
Mixează Unirea Original cu zahărul și esența de vanilie.
Adaugă gălbenușurile și mixează până se încorporează.
Adaugă amestecul de făină, alternând cu laptele.
Spumează albușurile și încorporează-le în aluatul de prăjitură.
Răstoarnă compoziția în tavă, peste feliile de ananas.
Dă tava la cuptor, la 170 grade, pentru aproximativ 40 minute, până trece ”testul scobitorii”.
Scoate tava și las-o la răcit 15 minute. Desprinde marginile cu ajutorul unui cuțit. Răstoarn-o pe un platou.
Ingrediente:
Compoziție
2 ouă separate
200 g făină
100 g zahăr
120 g Unirea Original, la temperatura camerei
120 ml lapte
½ plic praf de copt
un praf de sare
coajă rasă de la o lămâie
2 lingurițe esență de vanilie Unirea
Topping
60 g Unirea Original, la temperatura camerei
100 g zahăr brun
O conservă cu ananas feliat
Cireșe confiate pentru decor