Prăjitură ”tăvălită”

Prăjitură răsturnată cu ananas
14 October 2024
Prăjitură cu magiun și cu nucă
23 December 2024

Cum se face:


Amestecă făina cu praful de copt, coaja rasă de lămâie și un praf de sare.
Mixează Unirea Original cu zahărul. Adaugă ouăle, o linguriță cu esență de vanilie Unirea și omogenizează.
Încorporează făina, alternând cu laptele.
Pune compoziția într-o formă tapetată cu hârtie de copt (pătrată, cu latura de 20 cm). Poți să pregătești o cantitate 1 ½ sau dublă, în funcție de tava pe care o ai la îndemână.
Coace prăjitura la 170 grade C , aprox. 30 minute, până trece ”testul scobitorii”.
Când este gata, las-o la răcit. Tai-o în pătrățele.
Pregătește glazura de ciocolată: amestecă toate ingredientele (zahăr pudră, cacao, Unirea Original, lapte) pe baie de aburi până devine o compoziție omogenă și lucioasă.
Dă bucățile de prăjitură prin glazură.
La final, dă prăjiturile prin fulgi de cocos sau nucă măcinată.

Răsfățul copilăriei cu aromă de sărbătoare.