Amestecă făina cu praful de copt, coaja rasă de lămâie și un praf de sare.
Mixează Unirea Original cu zahărul. Adaugă ouăle, o linguriță cu esență de vanilie Unirea și omogenizează.
Încorporează făina, alternând cu laptele.
Pune compoziția într-o formă tapetată cu hârtie de copt (pătrată, cu latura de 20 cm). Poți să pregătești o cantitate 1 ½ sau dublă, în funcție de tava pe care o ai la îndemână.
Coace prăjitura la 170 grade C , aprox. 30 minute, până trece ”testul scobitorii”.
Când este gata, las-o la răcit. Tai-o în pătrățele.
Pregătește glazura de ciocolată: amestecă toate ingredientele (zahăr pudră, cacao, Unirea Original, lapte) pe baie de aburi până devine o compoziție omogenă și lucioasă.
Dă bucățile de prăjitură prin glazură.
La final, dă prăjiturile prin fulgi de cocos sau nucă măcinată.
Ingrediente:
110 g Unirea Original, la temperatura camerei
200 g făină
100 g zahăr
2 ouă
120 ml lapte, la temperatura camerei
1 ½ linguriță de praf de copt
o linguriță cu esență de vanilie Unirea
coaja rasă de la o lămâie
un praf de sare
Glazură:
300 g zahăr pudră
30 g cacao
40 g Unirea Original
120 ml lapte