Amestecă bine, cu un tel, laptele, uleiul, zahărul și ouăle.
Adaugă sarea și amoniacul stins cu zeamă de lămâie.
Încorporează făina și frământă aluatul. Acoperă-l și lasă-l la odihnă 30 min.
Împarte aluatul în 4 părți egale.
Întinde patru foi subțiri, înțeapă-le cu furculița din loc în loc.
Coace fiecare foaie, pe fundul unei tăvi, aprox. 10 minute, la 170°C, până începe să se rumenească ușor.
Pentru cremă, pune pe foc laptele cu praful de sare, cu zahărul tos și 5 linguri de făină. Amestecă bine, încontinuu cu un tel, până la punctul de fierbere (trebuie să se omogenizeze și să se îngroașe).
Ia de pe foc și lasă să se răcească un pic.
Mixează Unirea pentru Creme, la temperatura camerei, cu zahărul pudră.
Încorporează Unirea pentru Creme în compoziția de lapte.
Adaugă esența de vanilie, zeama și coaja rasă de lămâie. Omogenizează bine.
Lasă crema la frigider aprox. 30 minute.
Asamblează prăjitura: unge prima foaie cu gemul de caise, apoi alternând o foaie de aluat, un strat de cremă. Presară deasupra (peste stratul de cremă) nucă de cocos.
Acoperă prăjitura cu folie alimentară și preseaz-o ușor.
Las-o la frigider peste noapte.
Ingrediente:
Foi:
500 g făină
10 linguri de lapte
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
2 ouă
o linguriță rasă de amoniac (stins cu două linguri zeamă de lămâie)
un praf de sare
Cremă:
500 ml lapte
5 linguri de făină
100 g zahăr tos
100 g zahăr pudră
Unirea pentru Creme 250g
Un praf de sare
O lămâie (zeama și coaja rasă)
O linguriță esență de vanilie
150 g gem de caise
50 g nucă de cocos