Prăjitură Albă ca Zăpada

Prăjitură cu magiun și cu nucă
23 December 2024

Cum se face:


Amestecă bine, cu un tel, laptele, uleiul, zahărul și ouăle.
Adaugă sarea și amoniacul stins cu zeamă de lămâie.
Încorporează făina și frământă aluatul. Acoperă-l și lasă-l la odihnă 30 min.
Împarte aluatul în 4 părți egale.
Întinde patru foi subțiri, înțeapă-le cu furculița din loc în loc.
Coace fiecare foaie, pe fundul unei tăvi, aprox. 10 minute, la 170°C, până începe să se rumenească ușor.
Pentru cremă, pune pe foc laptele cu praful de sare, cu zahărul tos și 5 linguri de făină. Amestecă bine, încontinuu cu un tel, până la punctul de fierbere (trebuie să se omogenizeze și să se îngroașe).
Ia de pe foc și lasă să se răcească un pic.
Mixează Unirea pentru Creme, la temperatura camerei, cu zahărul pudră.
Încorporează Unirea pentru Creme în compoziția de lapte.
Adaugă esența de vanilie, zeama și coaja rasă de lămâie. Omogenizează bine.
Lasă crema la frigider aprox. 30 minute.
Asamblează prăjitura: unge prima foaie cu gemul de caise, apoi alternând o foaie de aluat, un strat de cremă. Presară deasupra (peste stratul de cremă) nucă de cocos.
Acoperă prăjitura cu folie alimentară și preseaz-o ușor.
Las-o la frigider peste noapte.

Desertul copilăriei, cu foi fragede, cremă fină și gust de poveste!