Amestecă făina cu sarea, praful de copt și coaja rasă de lămâie/portocală.
Dizolvă zahărul în apă, pe foc mic. Adaugă cacao și lasă pe foc până începe să fiarbă, amestecând în continuu. Ia vasul de pe foc.
Adaugă Unirea Original, bucățele, în compoziția caldă și omogenizează cu un tel.
Încorporează magiunul și amestecul de făină în cel lichid. Omogenizează cu o spatulă.
Adaugă nucă (tocată mai mare).
Așază compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptor, la foc mediu, până trece ”testul scobitorii”.
Ingrediente:
400 – 500 g făină
150 g zahăr
400 - 500 ml apă
200 g Unirea Original
100 g nucă
6 linguri cacao
4 linguri magiun de prune
1 pliculeț praf de copt
1 linguriță esență de vanilie Unirea
½ linguriță de sare
coajă rasă de lămâie / portocală