Separă gălbenușurile de albușuri. Mixează albușurile, apoi adaugă zahărul în ploaie. Mixează până se întăresc. Adaugă nuca măcinată și omogenizează cu o spatulă. Încorporează făina. Pregătește 5 foi de blat de tort. Coace pe rând 20-25 minute, la 165°C (treapta medie 2-3). Pentru cremă, mixează pe baie de aburi gălbenușurile cu zahărul, timp de 20 minute. Adaugă untul și continuă să mixezi. Dă la rece crema, pentru 2-3 ore. Unge fiecare blat cu crema rece de gălbenușuri. Ornează cu glazura de ciocolată (încălzește / topește ciocolata cu smântâna pentru frișcă și unt) și cu cele 2 plicuri decor caramel Unirea.
10 albușuri
250g zahăr,
250g nucă măcinată
60g făină
10 gălbenușuri
200g zahăr
300g unt.
100g ciocolatăi
200ml smântână pentru frișcă
50g unt
2 plicuri decor caramel Unirea