Cum se face:
Separă albușurile de gălbenușuri.
Spumează margarina cu 100 g zahăr, timp de 5 minute.
Adaugă, pe rând, câte un gălbenuș și omogenizează după fiecare gălbenuș adăugat.
Cerne făina, împreună cu praful de copt, în compoziția de margarină.
Bate albușurile spumă cu un praf de sare și cele 100 g zahăr tos rămase.
Pune de-o parte 4 linguri din compoziția de albușuri.
Adaugă treptat albușurile bătute în compoziția de margarină și omogenizează încet, cu o spatulă, pentru a menține compoziția aerată.
Încinge cuptorul la 180 grade.
Toarnă ¾ din compoziție într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt.
Amestecă ¼ din compoziția de margarină păstrată cu cele 4 linguri de spumă de albușuri, cu 1 lingură de cacao și cu o lingură de cafea instant.
Adaugă această compoziție peste compoziția din tavă și amestecă ușor cu o lingură, de sus în jos, pentru a combina frumos cele două culori.
Coace checul la 180 grade, 55-60 de minute sau până ce trece testul scobitorii.