Amestecă făina, praful de copt, sarea și scorțișoara.
Mixează ouăle cu zahărul. Adaugă uleiul și omogenizează.
Combină ingredientele uscate cu amestecul de ouă.
Încorporează nucile și morcovul ras.
Coace la foc mediu, aproximativ 40 minute (testul cu scobitoarea).
Pentru crema de brânză: mixează toate ingredientele până devine o compoziție omogenă și lucioasă.
Când se răcește, taie blatul în două și adaugă jumătate din crema de brânză. Cu cealaltă jumătate, decorează prăjitura.
Lasă prăjitura la frigider câteva ore înainte de servire.
Ingrediente:
Blat:
260 g făină
100 g nuci măcinate
350 g morcovi rași
4 ouă
200 g zahăr
240 ml ulei
o linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie Unirea
scorțișoară
un praf de sare
Crema de brânză:
100 g unt la temperatura camerei
150 g zahăr pudră
350 g cremă de brânză
1 linguriță esență de vanilie Unirea
zeamă și coajă de lămâie