Tort cu gem de căpșuni și frișcă

Prăjitură cu morcov
19 April 2022
Rulouri cu scorțișoară și cu stafide
23 May 2022

Cum se face:


Mixează untul cu zahărul și vanilia până ajunge la o consistență pufoasă.
Adaugă ouăle și omogenizează.
Încorporează făina amestecată cu praful de copt și sarea.
Adaugă laptele și omogenizează.
Pune aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt sau cu ulei și cu făină.
Dă tava la cuptor, la foc mediu, până se rumenește (testul “scobitoarea”).
Când e gata, lasă blatul la răcit.
Când se răcește complet, taie blatul în două părți cât mai egale.
Unge prima parte cu gem de căpșuni, apoi cu un strat de frișcă (se bate frișca conform indicațiilor de pe ambalaj).
Acoperă cu a doua jumătate de blat.
Presară zahăr pudră și decorează cu fructe proaspete.

Desertul cu blat pufos și cremă răcoritoare.