Cum se face:
Cerne făina.
Dizolvă drojdia uscată în puțin lapte călduț și 1 lingură de zahăr.
Mixează gălbenușurile cu zahărul și cu un praf de sare. Adaugă esența de vanilie Unirea, coaja de lămâie și de portocală și lapte călduț. Omogenizează.
Când drojdia s-a activat, răstoarn-o în bolul cu făină. Adaugă compoziția lichidă și frământă.
Dacă mai e nevoie, adaugă lapte călduț.
Frământă, adăugând, puțin câte puțin, Unirea Original la temperatura camerei și ulei, până aluatul se desprinde ușor de pe pereții vasului, este elastic și neted (aprox. 30 minute).
Introdu vasul cu aluat într-o pungă mare de plastic și lasă-l la crescut într-un spațiu cald, cel puțin o oră, până își dublează volumul.
Pregătește compoziția de brânză:
Amestecă brânza de vaci cu gălbenușurile, praful de sare, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.
Bate spumă albușurile cu zahărul.
Încorporează albușurile în umplutura de brânză.
Adaugă stafide și griș.
Când aluatul a crescut, împarte-l în 2 părți. Întinde o formă de disc, în funcție de dimensiunea tăvii. Așază baza în tava tapetată cu hârtie de copt, ridicând aluatul pe pereții vasului (aprox. 1 – 2 cm). Din a doua parte de aluat, pregătește 2 șnururi lungi și răsucește-le împreună. Așază-le în tavă, de jur împrejur. De asemenea, pregătește o cruce pe care o vei așeza deasupra compoziție de brânză.
Toarnă umplutura de brânză și niveleaz-o cu o spatulă. Așază crucea din aluat.
Lasă pasca la crescut 20 – 30 minute.
Unge marginile aluatului cu gălbenuș și un pic de lapte.
Lasă-o la cuptor până se rumenește frumos (foc mediu, aprox. 50 minute).