1. Amestecă 250 ml lapte cu 80 g zahăr și 1 plic zahăr vanilinat Unirea. Încălzește laptele.
2. Într-un castron mic amestecă drojdia cu 2 linguri făină și 5 linguri lapte cald. Lasă la dospit.
3. Răstoarnă drojdia peste făină. Adaugă cele 3 gălbenușuri. Frământă adăugând treptat lapte cald, 1 praf de sare, 50 g unt la temperatura camerei, esența de lămâie și esența de vanilie. Lasă la dospit 1 oră.
4. Pregătește umplutura: amestecă brânza cu 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, 1 praf sare, 2 ouă, 2 linguri pesmet și stafide.
5. Întinde o foaie de aluat și împarte în 6 pătrate. Pune umplutură în mijlocul fiecărui pătrat. Lipim, două câte două, colțurile opuse ale fiecărui pătrat. Ungem plăcintele poale-n brâu cu amestecul de gălbenuș și lapte.
6. Dă la cuptor la 180 grade (Treapta 2) pentru 15 – 20 minute. Când sunt gata plăcintele presară cu zahăr pudră Unirea.
Ingrediente aluat:
500 g făină
25 g drojdie proaspătă
3 gălbenușuri
50 g unt la temperatura camerei
80 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat Unirea
1 praf sare
¼ esență lămâie Unirea
¼ esență de vanilie Unirea
Ingrediente umplutură:
350 g brânză de vaci bine scursă
150 g zahăr
2 ouă medii
2 linguri pesmet
50 g stafide
1 praf sare
1 plic zahăr vanilinat Unirea
Unge poalele-n brâu cu:
1 gălbenuș
2 linguri de lapte