Tort Profiterol

Tiramisu cu căpşuni
23 May 2019
Chec cu zmeură
28 May 2019
1. Blat: mixează cele 2 ouă. Adaugă sarea și zahărul. Continuă să mixezi până obții o spumă tare. Adaugă uleiul, esența de rom și omogenizează. Încorporează făina și cacao. Dă blatul la cuptor, la 180 grade (treapta 2), pentru 20 – 25 minute.

2. Choux: amestecă apa cu uleiul și sarea. Pune pe foc, iar când fierbe adaugă făina și amestecă până se omogenizează. Ia de pe foc și adaugă cele 3 ouă. Amestecă bine. Cu ajutorul unui posh formează biluțe mici pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace choux-urile astfel: 10 minute la 210 grade (treapta 3), apoi încă 25-30 minute la 180 grade (Treapta 2).

3. Crema: pune laptele la fiert. Separat bate gălbenușurile cu zahăr pudră. Adaugă făina și laptele cald. Omogenizează. Pune pe foc mic până se leagă crema și apoi lasă să se răcească.Când crema s-a răcit adaugă smântâna pentru frișcă și mixează.

4. Mousse de ciocolată: topește untul împreună cu ciocolata. Mixează cele 3 ouă, adaugă zahărul pudră și continuă să mixezi. Pune vasul pe baie de aburi 15-20 minute. Adaugă ciocolata topită și omogeniează. Bate frișca și încorporeaz-o în amestecul de ciocolată.

5. Asamblează tortul: Peste blat adaugă mousse-ul de ciocolată, apoi așază choux-urile umplute cu crema de vanilie și repetă (mousse, apoi choux-uri). Lasă la rece aprox. 2 - 3 ore sau peste nopate. Ornează cu cremă de ciocolată și zmeură.