Pentru piureul de mere, dă merele pe răzătoare.
Pune-le pe foc într-o cratiță și lasă să se gătească până scade sucul.
Spumează untul împreună cu zahărul.
Adaugă ouăle, pe rând.
Încinge cuptorul la 175 de grade.
Adaugă piureul de mere, ingredientele uscate, pe rând, alternând cu iaurtul.
Omogenizează și toarnă compoziția într-o tavă de chec.
Coace checul aproximativ 55 de minute.
Pentru glazură, amestecă toate ingredientele și adaugă deasupra checului.
Ingrediente:
250 g făină
1 linguriță praf de copt
½ linguriță sare
½ linguriță nucșoară
½ linguriță scorțișoară
½ linguriță cuișoare
150 g zahăr
120 g unt nesărat la temperatura camerei
2 ouă
250 g piure de mere
140 g iaurt grecesc
Pentru glazură:
50 g unt la temperatura camerei
2 linguri cu zahăr pudră
4 linguri cu iaurt grecesc