Topește ciocolata pe baie de aburi sau la foc mic.
Încinge cuptorul la 180 de grade.
Bate spumă albușurile cu praful de sare.
Spumează gălbenușurile împreună cu zahărul 4-5 minute.
Adaugă ciocolata răcită peste gălbenușuri și omogenizează.
Adaugă puțin, câte puțin, din spuma de albușuri peste compoziția cu ciocolată.
Adaugă și esența de rom Unirea.
Întinde compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coace la 170 de grade 25 minute, apoi lasă să se răcească.
Spumează smântâna pentru frișcă cu 1-2 linguri zahăr pudra, 4-5 minute.
Umple rulada cu frișcă bătută, adaugă vișinele scurse și rulează.
Lasă puțin la frigider, 1-2 ore, înainte de servire.
Ingrediente:
175 g ciocolată neagră 70%
½ linguriță esența rom Unirea
6 ouă la temperatura camerei
1 praf sare
175 g zahăr
2 lg cacao
300 ml smântână pentru frișcă 32%
1-2 linguri zahăr pudră cu vanilie Unirea
4-5 linguri cu vișine din compot, fără sirop.