Amestecă făina cu praful de copt, coaja de lămâie și sarea.
Mixează untul și zahărul până se omogenizează. Adaugă oul și esența de vanilie.
Încorporează amestecul de făină în cel de unt. Omogenizează.
Adaugă lapte, câte puțin, până obții un aluat moale.
Adaugă stafidele.
Cu o linguriță, formează grămăjoare de aluat și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (aprox. 5 cm între ele).
Dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până devin aurii/maronii pe margini (15 – 20 minute).
Ingrediente:
250 g făină
150 g unt la temperatura camerei
100 g zahăr
100 g stafide
30 – 50 ml lapte
1 ou
1 linguriță esență de vanilie Unirea
Coaja rasă de la o lămâie
½ pliculeț praf de copt
Un praf de sare