Amestecă făina cu praful de copt și sarea.
Mixează Unirea Original cu crema de brânză.
Adaugă esența de vanilie, coaja de lămâie și zahărul. Mixează bine, până devine o compoziție omogenă și pufoasă.
Adaugă ouăle, pe rând, mixând bine.
Încorporează făina și omogenizează.
Răstoarnă compoziția într-o formă de chec tapetă cu hârtie de copt.
Dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenește (testul “scobitoarea”).
Când e gata, lasă checul la răcit.
Glazura: Amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie, în funcție de consistența dorită.
Toarnă glazura peste chec.
Ingrediente:
Chec
3 ouă
200 g făină
200 g zahăr
180 g Unirea Original, la temperatura camerei
100 g cremă de brânză, la temperatura camerei
½ plic praf de copt
un praf de sare
Coajă rasă de la o lămâie
2 lingurițe esență de vanilie Unirea
Glazură
200 g zahăr pudră
3 - 4 linguri cu zeamă de lămâie