Dizolvă drojdia uscată în 3 linguri cu lapte cald și o lingură de zahăr.
Cerne făina. Adaugă coaja rasă de la o lămâie.
Mixează ouăle cu un praf de sare și cu zahărul. Adaugă 1 linguriță cu esență de vanilie Unirea și laptele cald.
Răstoarnă drojdia activată peste făină. Adaugă compoziția de ouă și lapte.
Amestecă aluatul. Dacă mai e nevoie, completează cu lapte călduț.
Frământă aluatul, adăugând treptat untul la temperatura camerei, până acesta devine omogen și se desprinde ușor de pe pereții vasului.
Lasă-l la crescut într-un loc călduț, 1 h.
Unge planul de lucru cu puțin ulei. Întinde o foaie de aluat, într-un pătrat cu latura de 25 cm. Unge-o cu un amestec din unt la temperatura camerei (60 g – 80), 3 linguri de zahăr brun și o linguriță de scorțișoară. Presară stafide.
Rulează aluatul și taie în jur de 10 – 12 felii.
Dă rulourile la cuptor până se rumenesc frumos. Pudrează cu zahăr.
Ingrediente:
Aluat:
500 g făină
250 ml lapte
50 g unt la temperatura camerei
30 g zahăr
2 ouă
7 g drojdie uscată
1 linguriță esență de vanilie Unirea
coajă de lămâie
un praf de sare Umplutură:
60 - 80 g unt la temperatura camerei
3 linguri de zahăr brun
1 linguriță de scorțișoară
stafide