Mixează untul cu zahărul și vanilia până ajunge la o consistență pufoasă.
Adaugă ouăle și omogenizează.
Încorporează făina amestecată cu praful de copt și sarea.
Adaugă laptele și omogenizează.
Pune aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt sau cu ulei și cu făină.
Dă tava la cuptor, la foc mediu, până se rumenește (testul “scobitoarea”).
Când e gata, lasă blatul la răcit.
Când se răcește complet, taie blatul în două părți cât mai egale.
Pregătește crema: Mixează smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră! Încorporează mascarpone și vanilia în frișcă.
Adaugă crema de mascarpone (2 treimi) peste prima jumătate de blat.
Acoperă cu a doua jumătate de blat.
Decorează cu cremă și zmeură proaspătă.
Ingrediente:
Blat:
220 g făină
220 g unt la temperatura camerei
4 ouă
150 g zahăr
2 – 3 linguri cu lapte
½ pliculeț praf de copt,
1 linguriță esență de vanilie Unirea
un praf de sare
Crema
200 ml smântână pentru frișcă
100 g zahăr pudră
250 ml mascarpone
1 linguriță esență de vanilie Unirea