1. Fierbe vișinile (fără sâmburi) cu zahărul brun, esența de vanilie, o lingură de amidon și o lingură de apă.
2. Amestecă făina cu sare și apa călduță. Frământă, adăugând 50 ml ulei. Lasă aluatul la odihnit 20 - 30 minute.
3. Unge blatul de lucru cu ulei. Întinde foi subțiri. Adaugă în centru umplutură de vișine, formează grămăjoare și lipește aluatul. Unge cu ulei.
4. Coace plăcintele, pe ambele părți, în tigaia unsă cu ulei.
5. Când sunt gata plăcintele presară cu zahăr pudră Unirea.
Ingrediente aluat:
500 g făină
1 linguriță sare
250 ml apă călduță
50 ml ulei
50 ml ulei pentru uns tigaia și plăcintele
Ingrediente umplutură:
500 g vișine (congelate sau proaspete)
80 g zahăr brun
½ esență de vanilie Unirea
1 lingură amidon
1 lingură apă