Rulouri cu scorțișoară și cu stafide

Cum se face:


Dizolvă drojdia uscată în 3 linguri cu lapte cald și o lingură de zahăr.
Cerne făina. Adaugă coaja rasă de la o lămâie.
Mixează ouăle cu un praf de sare și cu zahărul. Adaugă 1 linguriță cu esență de vanilie Unirea și laptele cald.
Răstoarnă drojdia activată peste făină. Adaugă compoziția de ouă și lapte.
Amestecă aluatul. Dacă mai e nevoie, completează cu lapte călduț.
Frământă aluatul, adăugând treptat Unirea Original la temperatura camerei, până acesta devine omogen și se desprinde ușor de pe pereții vasului.
Lasă-l la crescut într-un loc călduț, 1 h.
Unge planul de lucru cu puțin ulei. Întinde o foaie de aluat, într-un pătrat cu latura de 25 cm. Unge-o cu un amestec din Unirea Original la temperatura camerei (60 g – 80), 3 linguri
de zahăr brun și o linguriță de scorțișoară. Presară stafide.
Rulează aluatul și taie în jur de 10 – 12 felii.
Dă rulourile la cuptor până se rumenesc frumos. Pudrează cu zahăr.

Rulouri cu aluat pufos și umplutură intens aromată de scorțișoară și stafide

Tort cu gem de căpșuni și frișcă
10 May 2022
Brioșe cu afine
2 June 2022