Prăjitură cu cremă de mascarpone și zmeură

Brioșe cu afine
2 June 2022
Chec cu ciocolată
31 July 2022

Cum se face:


Mixează untul cu zahărul și vanilia până ajunge la o consistență pufoasă.
Adaugă ouăle și omogenizează.
Încorporează făina amestecată cu praful de copt și sarea.
Adaugă laptele și omogenizează.
Pune aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt sau cu ulei și cu făină.
Dă tava la cuptor, la foc mediu, până se rumenește (testul “scobitoarea”).
Când e gata, lasă blatul la răcit.
Când se răcește complet, taie blatul în două părți cât mai egale.
Pregătește crema: Mixează smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră! Încorporează mascarpone și vanilia în frișcă.
Adaugă crema de mascarpone (2 treimi) peste prima jumătate de blat.
Acoperă cu a doua jumătate de blat.
Decorează cu cremă și zmeură proaspătă.

Încearcă un desert cu blat pufos, cremă răcoritoare si fructe din plin!