Ruladă cu cremă de cafea

Tort Pădurea Neagră
27 November 2022
Chec cu lămâie
12 February 2023

Cum se face:


Topește ciocolata pe baie de aburi.
Mixează gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, aproximativ 5 minute.
Adaugă esența de vanilie și ciocolata topită. Omogenizează.
Mixează albușurile. Adaugă restul de zahăr și mixează până obții o bezea tare și lucioasă.
Încorporează bezeaua în compoziția de gălbenușuri, cu grijă, cu ajutorul unei spatule.
Încorporează făina cernută, amestecată cu sare și cu praf de copt.
Așază compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, într-un strat subțire.
Dă la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 15 minute până trece testul cu scobitoarea.
Când este gata, așază un prosop de bucătărie peste tavă și răstoarnă blatul. Dezlipește hârtia de copt și rulează blatul cu tot cu prosop. Lasă la răcit.
Pregătește crema.

Crema:
Amestecă cafeaua instant cu apa fierbinte.
Mixează Unirea pentru Creme, la temperatura camerei.
Adaugă treptat zahărul și mixează bine.
Adaugă esența de vanilie și cafeaua instant. Dacă este prea tare compoziția, adaugă puțin lapte.
Asamblează rulada: Întinde blatul și așază crema uniform. Rulează.
Decorează rulada cu ciocolată topită.

Gusti intens și revigorant