Topește ciocolata pe baie de aburi.
Mixează gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, aproximativ 5 minute.
Adaugă esența de vanilie și ciocolata topită. Omogenizează.
Mixează albușurile. Adaugă restul de zahăr și mixează până obții o bezea tare și lucioasă.
Încorporează bezeaua în compoziția de gălbenușuri, cu grijă, cu ajutorul unei spatule.
Încorporează făina cernută, amestecată cu sare și cu praf de copt.
Așază compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, într-un strat subțire.
Dă la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 15 minute până trece testul cu scobitoarea.
Când este gata, așază un prosop de bucătărie peste tavă și răstoarnă blatul. Dezlipește hârtia de copt și rulează blatul cu tot cu prosop. Lasă la răcit.
Pregătește crema.
Crema:
Amestecă cafeaua instant cu apa fierbinte.
Mixează Unirea pentru Creme, la temperatura camerei.
Adaugă treptat zahărul și mixează bine.
Adaugă esența de vanilie și cafeaua instant. Dacă este prea tare compoziția, adaugă puțin lapte.
Asamblează rulada: Întinde blatul și așază crema uniform. Rulează.
Decorează rulada cu ciocolată topită.
Ingrediente:
Ruladă
6 ouă
120 g ciocolată neagră
100 g zahăr
90 g făină
1 linguriță esență de vanilie Unirea
1 linguriță praf de copt
½ linguriță sare
Crema
250 g Unirea pentru Creme
200 g zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie Unirea
3 lingurițe cafea instant
2 lingurițe apă fierbinte